روانشناسی رنگ ها در نوزادان | بررسی مفهوم و کاربرد 4 رنگ اصلی
- مقدی پیرنظری
- بدون نظر

روانشناسی رنگها یکی از جذابترین فیلدهای پژوهشی روانشناسی است که همواره موردتوجه محققان و مردم بوده. رد پای رنگها در ناخودآگاه انسان یک موضوع علمی ثابتشده است که میتواند تاثیرات مختلفی را در مراحل رشد و نمو ما بگذارد. جالب توجه است که کودکان از سنین پائین نیز تحت تاثیر این انرژیها قرار میگیرند. مفهوم روانشناسی رنگ ها در نوزادان به بررسی بایدها و نبایدهای انتخاب رنگ در دکوراسیون، سیسمونی و… میپردازد.
دراین مقاله با کارترزلند همراه باشید تا دلایل اهمیت انتخاب رنگ برای نوزاد را بررسی کنیم و در انتها با مفهوم و کاربرد 4 رنگ اصلی آشنا شویم.
مفهوم روانشناسی رنگ ها در نوزادان چیست؟
شاید برایتان جالب باشد که بدانید نوزادان از زمان تولد با سایههای سفید و سیاه آشنا میشوند و تنها در دو الی سه ماهگی است که اولین رنگها را میبینند. رنگهای پررنگ مثل قرمز و آبی و رنگهای روشن جزء اولین طیفهایی هستند که نوزاد از هم تشخیص میدهد. این روند رشد و تکامل تا شش ماهگی ادامه پیدا میکند و در آن زمان تقریبا بیشتر رنگها توسط نوزاد شناسایی میشوند. در مورد مراحل رشد و نمو نوزاد از بدو تولد تا یکسالگی، اطلاعات تکمیلی را میتوانید از این لینک دریافت کنید.
بنابراین، با درنظر گرفتن نکاتی که در قسمت بالا ذکر شد، میتوان نتیجه گرفت که نوزادان ما به رنگهای محیط اطراف خود حساسند. موضوع روانشناسی رنگ ها در نوزادان اینجاست که اهمیت پیدا میکند. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با اهمیت این موضوع آشنا کنیم و اصول اولیه آن را با هم بیاموزیم.
دلایل اهمیت روانشناسی رنگ ها در نوزادان

رنگهای حاضر در محیط اطراف نوزاد از چند منظر بر رشد و نمو او تاثیر میگذارند:
- تاثیر بر احساسات و رفتار: رنگهای مختلف میتوانند احساسات مختلفی را به نوزادان القا کنند. به طور مثال رنگهای آبی و سبز به انتقال حس آرامش و رنگهای قرمز و زرد احساس شادی را در نوزاد برمیانگیزانند.
- تحریک حواس: روانشناسی رنگ ها در نوزادان میگوید که هر چه محیط اطراف کودک در محاصره رنگهای مختلف باشد، به توسعه حواس پنجگانه مخصوصا بینایی در آنها کمک میکند.
- توسعه شناختی: علاوه بر کمک به تقویت حواس، مواجهه با رنگهای مختلف به نوزاد در توسعه روانشناختی و بصری وی کمک خواهندکرد.
- برقراری ارتباط: کاربرد روانشناسی رنگها به برقراری یک ارتباط غیرکلامی موثر بین نوزاد و والدینش منجر میشود. پدر و مادرها از این طریق میتوانند احساسات خود را به بهترین شکل ممکن به فرزند خود منتقل کنند.
- بهبود تمرکز: انتخاب رنگ مناسب در محیط اطراف کودک میتواند حس یادگیری او را تقویت کند و مهارت تمرکز روی اشیای گوناگون را بهبود بخشد.
- ایجاد محیط مناسب: انتخاب رنگ در اتاق خواب یا بازی بر روی کیفیت خواب و روحیه نوزاد تاثیر میگذارد. بنابراین لازم است که حتما روانشناسی رنگها را در چیدمان این اتاقها درنظر داشته باشید.
چیدمان اتاق نوزاد به تنهایی یک پروسه طولانی و گاهی پرچالش است که نیازمند توجه دقیق پدر و مادرهاست. در مقاله دیگری در مورد روشهای ساده برای تزئین اتاق نوزاد صحبت کردهایم. برای مطالعه اینجا کلیک کنید.
مفهوم 4 رنگ اصلی برای نوزادان
مفهوم روانشناسی رنگ ها در نوزادان در حقیقت تمام اشیا و محیط اطراف او را در برمیگیرد. از لباس و اسباببازی گرفته تا اتاق کودک و حتی محیط منزل. نکاتی که در ادامه این بخش در مورد استفاده ار رنگهای مختلف بیان میکنیم، میتواند به شما در چیدمان منزل خود و حتی هنگام خرید سیسمونی کمک کند.
بیشتر بخوانید: کدام جنس عروسک نوزاد بهتر است؟
روانشناسی رنگ قرمز در نوزادان

رنگ قرمز یکی از رنگهای پرانرژی و محرک است که میتواند تاثیرات مختلفی را روی حواس پنجگانه نوزاد بگذارد. این رنگ در واقع به عنوان یکی از گرمترین رنگها در دکوراسیون اتاق نوزاد شناخته میشود. اگر قصد استفاده از رنگ قرمز در محیط اطراف نوزاد خود را دارید، حتما با درنظر گرفتن نکات زیر اقدام کنید.
- از آنجاییکه قرمز نماد عشق و هیجان است، باید به صورت محدود و به عنوان رنگ مکمل در اتاق نوزاد استفاده شود.
- بالشها، کوسن، تابلوها و سایر لوازم جانبی اتاق نوزاد میتوانند به رنگ قرمز باشند.
- خرید اسباببازی به رنگ قرمز از آنجاییکه در جلب توجه کودک نقش دارد، توصیه میشود.
- انتخاب بلوز و شلوار قرمز برای نوزاد مانعی ندارد.
طیفهای مختلف رنگ قرمز از جمله رنگهای ترند سال هستند که به وفور در لباس نوزادی استفاده میشوند. در مورد سایر ترندهای لباس نوزادی در این مقاله بخوانید.
روانشناسی رنگ آبی در نوزادان

رنگ آبی به عنوان یک رنگ سرد، حس آرامش و سکون را در نوزاد تقویت میکند. در روانشناسی رنگ ها در نوزادان، این رنگ جزء معدود طیفهایی است که استفاده زیاد از آن در محیط اطراف نوزاد توصیه شده. برای استفاده از رنگ آبی، نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- برای دکور اتاق نوزاد، رنگ آبی را میتوانید در طیفهای مختلف و به صورت ترکیبی با رنگهای سفید و خاکستری استفاده کنید.
- استفاده از رنگهای گرم را فراموش نکنید. حتما از زرد یا قرمز در دکوراسیون خود استفاده کنید تا از سردی فضا کم شود.
- از طیفهای تیره در مقادیر کم استفاده کنید.
- آبی یک رنگ شاد و ایدهآل برای لباسهای نوزادی در فصل تابستان و زمستان است.
بیشتر بخوانید: نکات کلیدی در خرید لباس بچگانه زمستانی
روانشناسی رنگ سبز در نوزادان

طبق روانشناسی رنگ ها در نوزادان، رنگ سبز به عنوان یک رنگ آرامشبخش شناخته میشود که میتواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند.
- از طیفهای ملایمتر رنگ سبز مثل پاستلی یا نعنایی در دکوراسیون اتاق استفاده کنید.
- کاغذ دیواری، پرده، فرش، کمد و تخت نوزاد میتوانند سبز باشند.
- از این رنگ به صورت ترکیبی با رنگهای ملایم مانند کرم، سفید یا زرد در سیسمونی نوزاد استفاده کنید.
در مورد ضروریترین لوازم سیسمونی نوزاد اینجا بخوانید.
روانشناسی رنگ زرد در نوزادان

رنگ زرد یکی از طیفهای شاد و زنده است که به افزایش انرژی و نشاط کودک و همچنین تقویت خلاقیت وی کمک میکند.
- رنگ زرد در طیفهای گرم خود نباید به مقادیر بالا در محیط اطراف کودک به چشم بخورد. اما استفاده از زردهای کمرنگتر که متمایل به سردی هستند، مانعی ندارد.
- تابلو یا برچسب دیواری به رنگ زرد به اتاق شخصیت میدهد.
- زرد در ترکیب با آبی، سبز یا سفید زیبایی خیرهکنندهای را به دکوراسیون اتاق نوزاد شما میبخشد.
از رنگ زرد بیشتر در سیسمونیهای دخترانه مخصوصا پوشاک استفاده میشود. در مورد زیباترین مدلهای لباس نوزادی دخترانه در این لینک بخوانید.
خرید سیسمونی نوزاد از فروشگاه کارتزرلند
کاملترین مجموعه سیسمونی نوزاد را از پوشاک گرفته تا اکسسوریها و لوازم جانبی، به صورت اورجینال از فروشگاه کارترزلند تهیه کنید. برای مشاهده محصولات میتوانید از طریق لینک زیر اقدام کنید.
مفهوم روانشناسی رنگ ها در نوزادان چیست؟
روانشناسی رنگ ها در نوزادان به بررسی تأثیر رنگها بر روی احساسات، رفتار و رشد آنها میپردازد.
اصول روانشناسی رنگ آبی در کودکان کدام است؟
رنگ آبی نماد سکون و آرامش و یکی از بهترین انتخابها برای دکوراسیون اتاق نوزاد است.
اصول روانشناسی رنگ قرمز در کودکان کدام است؟
رنگ قرمز به دلیل ماهیت گرم و تندی که دارد بهتر است در مقادیر کم برای دکوراسیون اتاق کودک استفاده شود.
- بازی با نوزاد | بهترین بازیها برای رشد نوزاد(0 تا 12 ماهه)
- ست بیلرسوت و تیشرت نوزادی: انتخابی شیک و راحت برای فرزند شما
- چکلیست وسایل مورد نیاز نوزاد در سفرهای نوروزی
- کامل ترین لیست قیمت سیسمونی نوزاد در سال 1404
طبق آموختههای روانشناسی رنگ ها در نوزادان، شما از چه ترکیب رنگهایی برای دکور اتاق نوزاد خود استفاده میکنید؟ نظرات خود را با خوانندگان ما در میان بگذارید.
- آنچه در این مقاله میخوانیم

- ارسال دیدگاه